Η ΒΙΑΠ MENTEL διαθέτει παράδοση 2 γενεών στο χώρο των ελληνικών ζαχαρωδών. Με έτος ίδρυσης το 1956, η εταιρία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατηγορία προϊόντων από αραβικό κόμμι, ενώ έχει επεκταθεί με επιτυχία στην κατηγορία των σοκολατοειδών. Η ΒΙΑΠ MENTEL έχει επενδύσει στην τεχνολογία, με παραγωγική διαδικασία, πιστοποιημένη κατά ISO 22000, ενώ οι εγκαταστάσεις της και το οργανωμένο δίκτυο διανομής, της επιτρέπει να εξυπηρετεί έγκαιρα ένα ευρύ φάσμα συνεργατών, από hypermarkets και supermarketsμέχρι περίπτερα και καταστήματα τουριστικών ειδών.

Η εταιρία παράγει προϊόντα από αραβικό κόμμι: παστίλιες ευκαλύπτου - μενθόλης, αρωματικές, τεσσάρων φρούτων, μαστίχας, κανέλας, γλυκόριζας και βιταμίνης C. Παράλληλα παράγει και εμπορεύεται σε όλη την Ελλάδα σοκολατένιες ελιές, σοκολατάκια δημητριακών, τρούφα σοκολάτας, τρούφα διακοσμητική και κουφέτα διάφορων τύπων.

Η ΒΙΑΠ MENTEL απασχολεί προσωπικό 23 ατόμων και έχει εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.200 τετραγωνικών μέτρων. Εξάγει με επιτυχία τα προϊόντα της σε Κύπρο, Καναδά και Αυστραλία, ενώ δίνει δυναμικά το παρών σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου. Ο στρατηγικός της στόχος είναι διπλός: αφενός η συνεργασία με νέους αντιπροσώπους, διανομείς και χονδρεμπόρους στην ελληνική αγορά και αφετέρου η επέκτασή της διεθνώς και σε άλλες αγορές.